La 1 Decembrie 2017 a avut loc lansarea oficială a celei mai noi versiuni MS Dynamics NAV – 2018. Vă reamintim, începând cu versiunea 2015, Microsoft şi-a anunţat intenţia de a lansa anual o versiune nouă a MS Dynamics NAV, lucru care s-a şi întâmplat cu consecvenţă.

Versiunile 2015, 2016, 2017 au venit cu dezvoltări funcţionale importante pentru utilizatori, cu orientarea spre cloud, cu client Android şi iOS şi multe altele. Ceea ce poate a fost mai puţin vizibil pentru utilizator a fost restructurarea tehnologică, lucru resimţit direct de dezvoltatori şi implementatori MS Dynamics NAV.

Versiunea 2018 a continuat dezvoltările tehnologice, lucru care inevitabil se traduce în beneficii pentru clienţi:

  • Extensions şi Events – prin aceste elemente este posibil ca noile dezvoltări MS Dynamics NAV să fie făcute asigurându-se integritatea obiectelor standard şi a codului standard al aplicaţiei. Din acest motive upgrade-urile viitoare vor fi mult mai uşor de făcut, ca atare costurile Dvs. cu aceste servicii vor scădea. Localizarea dezvoltată de Evozon a fost certificată şi datorită faptului că respectă acest criteriu.
  • Multitenant – în aceeaşi instanţă vor putea fi gestionate mult mai uşor entităţi cu mai multe companii care ar avea un set comun de dezvoltări, care nu trebuie sa fie vizibile/active altor entităţi. Acest lucru e deosebit de util dacă discutăm de hosting, ca serviciu oferit către mai multe companii din domenii variate.

Totodată sunt numeroase noutăţile cu impact direct pentru utilizatori, amintim doar câteva:

  • Optimizări pe diverse documente şi operaţiuni
  • Activare funcţie “drag and drop” pentru diverse câmpuri în unele forme (parteneri, articole etc.)
  • Integrarea extinsă cu Office 365, PowerBI şi MS Dynamics CRM
  • Îmbunătăţiri în managementul resurselor umane
  • Extinderea funcţionalităţilor clientului Web

Pentru primăvara 2018 este anunţată şi lansarea unui “nou release” MS Dynamics NAV 2018, de această dată o soluţie disponibilă exclusiv ca utilizare de tip SaaS, numită la acest moment “MS Dynamics 365 Tenerife”. Funcţional “Tenerife” va fi identic cu MS Dynamics NAV 2018, însă din punct de vedere tehnic în “Tenerife” orice customizări vor fi posibile doar prin tehnicile enunţate mai sus (Extensions şi Events).

Ţinând cont de cele de mai sus, planurile Evozon, pe termen scurt, sunt de a trece integral customizările existente din formatul MS Dynamics NAV Development Environment în cod Visual Studio, iar apoi recertificarea soluţiilor.