La final de Februarie 2018, Gartner a publicat raportul anual legat de soluţiile de analiză şi Business Intelligence, prin care confirmă poziţia de lider a Microsoft în ceea ce priveşte acest segment. O imagine face cât o mie de cuvinte.

Această poziţionare este o recunoaştere a eforturilor constante pe care Microsoft şi reţeaua de parteneri le fac pentru a oferi clienţilor o suită din ce în ce mai completă pentru managementul afacerilor, adaptată secolului 21.

Microsoft Dynamics NAV include o serie largă de indicatori BI/KPI pentru toate ariile funcţionale (aprovizionare, vânzare, stocuri, financiar, producţie, proiecte etc), bazându-se pe informaţii la zi, cumulate şi prelucrate din datele introduse în ERP: facturi clienţi/furnizori, scadenţe, CEC/BO, previziuni încasări/plăţi etc.

PowerBI, prin integrarea datelor operaţionale din MS Dynamics NAV şi din surse externe (Excel, Sharepoint, MS Dynamics CRM, etc) vă oferă posibilitatea definirii de KPI specifici afacerii Dvs., din propria perspectivă.

Managerii de azi analizează business-ul din perspective dinamice: e important să aibă informaţia permanent la dispoziţie şi să o modeleze cu instrumente flexibile, fără să aştepte reacţia altor departamente sau ale furnizorului de software/servicii IT.

 “Am implementat singuri soluţia PowerBI Desktop, pornind de la câteva tutoriale disponibile online. Fără cunoştinţe de programare. După ce am înteles soluţia, am vrut mai mult. Pentru a ajunge să foloseşti PowerBI este suficient să vrei şi sa ştii ce să îi ceri. Integrarea nativa a datelor din MS Dynamics NAV şi alte surse ne-a dat posibilitatea să definim propriul set de KPI, prin care analizăm evoluţii, tendinţe, încadrări în target. (Vlad Iepure, Director Vânzări – VLG RO)

Haideţi să descoperim împreună ce poate face PowerBI pentru Dvs.!