Începutul de an vine cu noi provocări, în egală măsură pe plan financiar-contabil şi pe plan operaƫional: declaraƫia SAF-T.

Din Ianuarie 2022 marii contribuabili din România sunt nevoiƫi să depună noua declaraƫie SAF-T. Dezvoltările pe care le aducem în MS Dynamics 365 Business Central sunt menite să ajute şi să ghideze utilizatorii în depunerea acestei noi declaraƫii, clienƫii nostri beneficiind totodată de întregul suport al echipei de consultanƫă.

 

Cine trebuie să depună D406 SAF-T?

Conform informaƫiilor de până acum, implementarea noii declaraƫii se va realiza în mai multe etape, pornind de la încadrarea companiilor: contribuabili mari, mijlocii şi mici:

Marii contribuabili încadraƫi în această clasă la data de 1 Ianuarie 2022 şi care au făcut parte din această categorie şi în anul 2021, au obligaƫia de depunere a Declaraƫiei D406 SAF-T începând cu 1 Ianuarie 2022. Contribuabilii încadrați în categoria mari contribuabili la data de 1 ianuarie 2022, care nu au făcut parte din această categorie în anul 2021, obligația de depunere a Declarației informative D406 începe de la data de 1 Iulie 2022.

Contribuabilii mijlocii vor depune declaraƫia începând cu Ianuarie 2023.

Micii contribuabili au termen pentru implementarea declaraƫiei SAF-T Ianuarie 2025. În orice caz, aici discutăm de un termen “generos”, dacă putem spune asta.

Clienƫii noştri, utilizatori ai MS Dynamics 365 Business Central vor avea la dispozitie noua declaraƫie în timp util.

 

Informaƫii depunere D406

Pentru că termenele de depunere a acestei noi declaraƫii pot varia de la un contribuabil la altul, vă invităm să accesaƫi ANAF pentru informare completă. Depunerea declaraƫiei iniƫiale şi rectificative se va face prin DukIntegrator.

 

Dacă sunteƫi utilizatori MS Dynamics NAV / 365 Business Central, pentru corectitudinea depunerii şi pregătirea datelor incluse în declaraƫie, vă rugăm să ne comunicaƫi în ce categorie veƫi fi încadraƫi la 1 Ianuarie 2022, printr-un email trimis la adresa dynamics@evozon.com.