Serviciile de curierat sunt omniprezente în viaţa fiecaruia dintre noi. Comenzile noastre (online, telefonice sau email) sunt preluate şi livrate de serviciile specializate de curierat. Cu toţii “suferim” când comanda întârzie, mai ales dacă la bază au fost erori de operare şi informaţii inconsistente.

Pentru a automatiza comunicarea dintre utilizatorii MS Dynamics NAV și companiile de curierat am dezvoltat o soluţie dedicată: Curier EvoNAV.

Procesul clasic de interacţiune cu curierul presupune accesul “manual” al operatorului în platforma online specifică, pentru a plasa comanda de ridicare a coletului, completând informaţiile complementare  (număr colete, greutate, valori, adrese etc.). În  acest fel nu există legătura directă între comanda clientului şi numărul de AWB primit, aceasta implicând din nou munca manuală şi atenţia operatorului.

Prin soluţia oferită de noi în MS Dynamics NAV, comunicarea cu curierul se face direct din ERP. Etapele de parcurs sunt simple şi gândite să sprijine munca utilizatorilor:

  • Comanda ajunge în MS Dynamics NAV – indiferent de sursă: online, telefon, mail
  • Utilizatorul validează comanda şi poate chiar în acelaşi moment să genereze AWB-ul; acesta ar fi circuitul cel mai simplu
  • Dacă marfa trebuie livrată de la un alt depozit sau sunt mai multe livrări asociate unei comenzi, generarea AWB-ului se va face în momentul prelucrării fiecărei dispoziţii de livrare
  • În MS Dynamics NAV se înregistrează AWB-ul asociat fiecărui document, astfel încât în cazul unei livrări neconforme aveţi posibilitatea să reluaţi rapid firul logic, începând cu documentele de bază
  • La generarea unui AWB din MS Dynamics NAV, curierul primeşte o cerere de ridicare colet, cu informaţiile complete (număr colete, greutate, valori, adrese etc)

 

Lucrul într-o singură aplicaţie (MS Dynamics NAV) şi eliminarea dublei operări, unicitatea informaţiei ERP & AWB, trasabilitatea sunt doar câteva din elementele cu care soluţia noastră îşi propune să caştige timp pentru dvs. şi colegii dvs.

În acest moment, integrarea este disponibilă pentru lucrul cu Urgent Cargus. Principiile de comunicare şi integrare sunt similare pentru majoritatea companiilor de curierat, iar în curând vom extinde lista colaboratorilor.

Pentru livrări de succes, alegeţi Curier EvoNAV!